Startende ondernemers

Een bedrijf starten is voor velen een droom. Er melden zich jaarlijks tal van startende ondernemers bij de kamer van koophandel met plannen voor een eigen bedrijf. De meesten houden het al snel voor gezien maar een groot deel van deze nieuwe ondernemers starten een eigen bedrijf. Om succesvol te zijn moet je in de eerste plaats goed zijn in jouw vak, want je zult immers de concurrentie moeten verslaan! Op de tweede plaats dien je energiek zijn te en op de derde plaats dien je te beschikken over de nodige communicatief sterken vaardigheden. Je zult namelijk jouw product of dienst moeten verkopen en misschien wel leiding moeten geven aan personeel.

Zet alles op een rijtje!

Voorafgaande je besluit een bedrijf te starten is het raadzaam de kansen en risico's van een eigen onderneming zorgvuldig in kaart te brengen. Zet vooraf alle financiële, juridische, organisatorische en fiscale zaken goed op een rijtje. Dit zijn namelijk allen zeer relevante en belangrijke onderdelen die behoren tot het ondernemen. Profiteer hierbij van de hoeveelheid informatie die online beschikbaar is omtrent het ondernemen. Ondernemen360 kan namelijk optimaal als springplank gebruikt worden omtrent alle benodigde en relevante informatie omtrent het starten van een onderneming.

Gratis tips

Laten we voorafgaand nog enkele bruikbare tips bespreken die van belang kunnen zijn bij het starten van een onderneming:

 • Een buffer is key:
  9 van de 10 bedrijven zullen op het begin verlies in plaats van winst maken. Zodoende zal het ondernemen je op het begin enkel en alleen geld kosten in plaats van dat het je iets oplevert.

 • Een geschikte locatie:
  Kies je voor een werkplek aan huis of ga je extern ondernemen? Deze keuze is afhankelijk van de werkzaamheden die je zult gaan verrichten. Maar desondanks is het wel verstandig dit even te bespreken met een adviseur of je gezin.

 • Hou je administratie bij:
  Zorg dat je vanaf dag één de administratie bij houdt en zodoende niet achter de feiten én cijfers aan hoeft te lopen. Wanneer je een hekel hebt aan cijfers en boekhouding is het verstandig dit uit te besteden aan een boekhouder. Zodoende hou je per slot van rekening ook meer tijd over om te kunnen ondernemen.

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@ondernemen360.nl
 • +31 (0)84 877572

  09:00 - 17:00
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!