Identiteitspositionering

'Ik wil weten op welke wijze mijn organisatie zichzelf onderscheidend en aantrekkelijk in de markt zet'

Positioneren: ontdek de beste plek voor jouw organisatie

Je denkt na over de beste manier om je organisatie aan de buitenwereld te presenteren, zodat klanten voor jouw product of dienst kiezen en niet voor die van een ander.

Onderscheidend je positie

Bij het bepalen van de beste manier laten de meeste organisaties zich leiden door de markt: wat wil de klant? Dat lijkt verstandig, maar is dat wel echt zo? Aangezien de meeste andere organisaties in jouw branche dat ook doen, is de kans groot dat je allemaal (ongeveer) dezelfde marktpositie kiest. Weg onderscheid. Effectiever is het om jezelf neer te zetten op basis van wat jouw organisatie echt uniek maakt en wat vrijwel niet te kopiëren valt: je identiteit.
Maar hoe bepaal je je identiteit? Aan de hand van een selectief aantal gesprekken met mensen uit bedrijven en instellingen die jou goed kennen, wordt er op zoek gegaan naar een unieke plaats die door jouw organisatie wordt ingenomen. Een plek die staat voor jouw identiteit en de grootste kans op succes biedt. Het is telkens een uitdaging om deze plek te vinden.

Tastbaar resultaat

Na het vinden van een geschikte plaats is het van belang om diverse scenario's in beeld te krijgen die betrekking hebben op de toekomst van het bedrijf. Hierbij wordt aandacht besteed aan de plek die jouw organisatie dient in te nemen in de toekomst. Relevante onderwerpen als investeringen, productportfolio, rendement, leiderschap en communicatie passeren worden hierbij betrokken.

Oké, je hebt de scenario’s. En dan?

Je hebt een scenario gekozen en weet nu welke weg je wilt inslaan. Je beschikt ook over gedegen en toegankelijke informatie op basis waarvan je hierover in gesprek kunt gaan met je collega’s en andere belanghebbenden om vervolgens de stap te gaan maken en succes te gaan realiseren middels jouw positionering!

Terug naar overzicht
 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@ondernemen360.nl
 • +31 (0)84 877572

  09:00 - 17:00
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!