De Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel stimuleert de groei en bloei binnen het bedrijfsleven. De Kamer van Koophandel is zodoende van mening dat een ondernemingsvriendelijk klimaat als basis dient voor succesvol ondernemen. Zodoende wilt het orgaan voortdurend inspelen op de behoefte aan informatie en tevens kennis omtrent ondernemen. In dit artikel kom je alles te weten over de Kamer van Koophandel (KvK).

Een korte geschiedenisles

Al voor het jaar 1800 ontstonden er gezamenlijke colleges en groepen die de belangen van destijds kooplieden en fabrikanten behartigden. Deze kooplieden hebben inmiddels de term 'ondernemer' gekregen. De eerste KvK stamt af uit 1803 en werd in Rotterdam geopend op druk van het Franse bestuur. 12 jaar later, in 1815 werd de KvK vastgelegd in een koninklijk besluit. In eerste instantie had de KvK enkel en alleen een adviserende taak. Naarmate de jaren vorderde kwamen hier ook steeds meer administratieve taken bij. Er was sprake van een sterke toename aan regionale kamers. Dit is vervolgens na diverse fusies in 2014 samengebracht tot één organisatie, de KvK. Inmiddels is zodoende de Raad van het Bestuur verantwoordelijk voor de algehele aansturing van de organisatie.

De eerste oriëntatie

Wanneer je een startende ondernemer bent kun je geheel gratis gebruik maken van een KvK vestiging in de buurt. De KvK heeft de beschikking over een groot aanbod aan brochures en er worden meerdere seminars aangeboden. Wanneer er specifieke vragen zijn voorziet de KvK je van specifieke voorlichting. Je kunt eenvoudig een persoonlijk gesprek aanvragen met een specialist van de KvK. Zodoende biedt de KvK ondernemers naast advies en steun ook tal van andere opties om het ondernemen op bepaalde momenten net even wat eenvoudiger te kunnen maken. Alle informatie die door de KvK wordt aangeboden is digitaal beschikbaar in de vorm van webinars, e-consulting en Apps. Ook beschikt de KvK over 19 verschillende kantoren verspreidt over heel Nederland. Zodoende kan er worden ingespeeld op specifieke behoeftes per regio.

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@ondernemen360.nl
 • +31 (0)84 877572

  09:00 - 17:00
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!