Finance software

Finance software is een specifieke categorie software die ontworpen is voor de ondersteuning van interne bedrijfsprocessen als de inkoop-, voorraad- en verkoopadministratie, de boekhouding en salarisadministratie.

Best Of Breed en ERP-systemen

Oorspronkelijk werd bedrijfssoftware voor ieder individueel bedrijf op maat ontwikkeld. Doordat dit zeer kostbaar, tijdrovend en bovendien onnodig was vanwege de gelijkenissen die bedrijfsprocessen met elkaar hadden, is er inmiddels sprake van complete softwarepakketten. Deze pakketten worden speciaal gemaakt door IT-bedrijven die jaren geleden de markt betraden met dit product. Deze pakketten waren in eerste instantie alleen als Best Of Breed variant beschikbaar. Deze pakketten hadden de focus op een specifieke bedrijfsfunctie in de vorm van bijvoorbeeld boekhouding of verkoopadministratie. Later werd het ook mogelijk om ERP-systemen aan te schaffen waarin het grootste gedeelte van de bedrijfsprocessen werden afgedekt door middel van ingebakken integraties tussen de processen van het bedrijf. Door de jaren heen heeft bedrijfssoftware in de vorm van een pakket enorm veel terrein ingenomen op de maatwerk-variant. Echter zijn er vandaag de dag nog altijd bedrijven die uitsluitend gebruikmaken van op maat afgestemde bedrijfssoftware.

Vormen van finance software:

Door de jaren heen zijn er diverse vormen van finance software aanbieders ontstaan. Hieronder worden enkele aanbieders nader toegelicht:

 • Reeleezee:
  Bij ondernemen hoort nu eenmaal het verzorgen van een degelijke administratie. De boekhouding is hier een belangrijk onderdeel van. De online producten van Reeleezee proberen het de ondernemers zo gemakkelijk mogelijk te maken (real easy). Tegelijkertijd bieden de producten alle functies die boekhouders en de belastingdienst wachten. Een groot gedeelte van het invoerwerk verloopt automatisch. Zo boekt Reeleezee betalingen direct in, kun je de inkoopfacturen inscannen en gaat de BTW-administratie vanzelf. Dit alles kun je zowel thuis, op kantoor of onderweg doen. Via het dashboard kun je in een oogopslag de belangrijkste geldstromen van je bedrijf zien. En mocht je een elektronische kredietrapportage wensen, dan kan dat ook.
   
 • Yuki:
  Yuki's missie is een optimale samenwerking tussen ondernemer en accountant te realiseren. Dit dient mogelijk te worden gemaakt middels een online boekhoudplatform waar samen gewerkt kan worden aan online boekhouding. Een ondernemer zit namelijk niet langer te wachten op het zelf onderhouden van de eindeloze boekhouding. Door gebruik te maken van een online boekhouder heb je als ondernemer veel meer tijd om te ondernemen en ben je verzekert van een financieel gezonde situatie.
   
 • Unit4:
  Unit4 levert haar bedrijfssoftware wereldwijd aan bedrijven actief binnen de dienstverlenende sector. Unit4 wilt middels haar software organisaties sneller en bovendien tegen lagere kosten laten innoveren en anticiperen op veranderingen die zich voordoen binnen de markt. Kernwaarden die Unit4 van belang vindt zijn: eenvoudig, snel en kostenefficiënt.
 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@ondernemen360.nl
 • +31 (0)84 877572

  09:00 - 17:00
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!