Link building: Werken aan connecties

De online wereld heeft soms een aantal onverwachte parallellen met de ‘echte’ wereld. Dit is bijvoorbeeld het geval met links.

Online politiek

Links verbinden twee of meer pagina’s met elkaar, zodat de bezoeker van de ene naar de andere pagina kan navigeren. Maar links tellen ook als een soort politieke stem naar de andere pagina. Als pagina A linkt naar pagina B, krijgt pagina B dus meteen een stem van pagina A. Als er dus heel veel links naar pagina B verwijzen, krijgt deze veel stemmen en is deze dus technisch gezien belangrijker dan pagina’s die minder stemmen hebben gekregen.

Zoekmachines houden rekening met de hoeveelheid stemmen die een pagina heeft gekregen. Des te meer stemmen een pagina heeft, des te relevanter zoekmachines die pagina vinden.

Link building: Tijd om campagne te voeren

Een link building traject is erop gericht om links te krijgen van pagina’s die zelf ook veel links hebben gekregen. Hierbij is het van belang dat niet zomaar iedere website geschikt is om een link naar uw eigen pagina op te nemen. Zoekmachines houden namelijk rekening met de website waar de stem afkomstig is. Het is dus verstandig om op een slimme manier campagne te voeren om uw pagina meer stemmen te geven. Als uw pagina eenmaal veel stemmen heeft ontvangen blijft dit effect op de lange termijn aanwezig. U kunt linkbuilding zelf oppakken. Maar omdat dit een zeer tijdrovende bezigheid is, is het wellicht verstandig dit uit te besteden. Er zijn vele mogelijkheden voor het linkbuilding uitbesteden, bijvoorbeeld via een gespecialiseerd bureau. Informeer u naar de mogelijkheden.

Terug naar overzicht
 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@ondernemen360.nl
 • +31 (0)84 877572

  09:00 - 17:00
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!