Huisvesting

Als je bedrijf daadwerkelijk van start gaat of als je bedrijf groeit heb je (nieuwe) bedrijfsruimte of kantoorruimte nodig. Een bedrijfsverzamelgebouw biedt aan starters vaak voordelige én flexibele bedrijfsruimte of kantoorruimte: gedeelde faciliteiten, telefoonservice, administratieve ondersteuning en vaak een opzegtermijn van slechts enkele maanden. Op deze pagina lees je alles over bedrijfsverzamelgebouwen, de ROZ en andere relevante zaken op het gebied van huisvesting.

Bedrijfsverzamelgebouwen

Online kom je diverse samengestelde lijsten tegen met onder andere bedrijfsverzamelgebouwen in verschillende regio's. Sommige gemeenten hebben in de bestemmingplannen bedrijf aan huis mogelijk gemaakt voor bedrijven die weinig hinder veroorzaken. Altijd even navragen bij je gemeente!

Huisvestingsmogelijkheden

Voorafgaand aan het starten van een onderneming dien je jezelf bepaalde zaken op het gebied van de vestiging van je bedrijf kritisch af te vragen. Je hebt als ondernemer namelijk diverse mogelijkheden van huisvesting, namelijk:

 • Je eigen woning

 • Een bedrijfsverzamelgebouw

 • Eigen bedrijfsruimte huren

 • Bestaand pand kopen

 • Nieuw bedrijfspand laten bouwen

Of de onderneming op de door jouw gewenste locatie mag worden uitgeoefend is afhankelijk van het geschreven ondernemings-/bestemmingsplan. Het bestemmingsplan is bij de gemeente in kwestie op te vragen. Hier kan indien nodig een mogelijke vrijstelling voor worden aangevraagd.

Raad voor Onroerende Zaken (ROZ)

De wetgeving voor het huren van kantoorruimtes en horeca- en winkelpanden verschilt. De Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) geeft hier meer inzicht in. De ROZ heeft als doel de kwaliteit en het functioneren binnen de bedrijfstak onroerend goed te gelijktijdig te bewaken, bevorderen en te verbeteren. De ROZ is met name voor de belangenbehartigers op Europees niveau een belangrijk kanaal op het gebied van individueel of gezamenlijk onroerend goed. De organisatie dient zodoende sinds 1936 als platform professionele partijen die actief zijn in het vastgoed. Middels het onderlinge contact dat plaatsvindt worden aspecten als de functionaliteit en de kwaliteit van werkzaamheden zowel verbeterd als bevorderd. Nog op zoek naar een adres om gereedschap, zoals een krimptang te kopen voor jouw eigen huis of bedrijfspand? 

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@ondernemen360.nl
 • +31 (0)84 877572

  09:00 - 17:00
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!