Registratie & subsidie

Voor ieder geregistreerde bedrijf gelden door de wet vastgelegde regels. Deze bijzondere regels hebben onder andere betrekking op de handelsnaam, het handelsregister en de administratie. De zaken worden hieronder nader toegelicht:

 • De handelsnaam:
  Voorafgaand aan het oprichten van je bedrijf dient er gekeken te worden naar de handelsnaam. Het kan namelijk voorkomen dat de ingevoerde naam reeds bestaat of in bepaalde mate als misleidend gezien kan worden.

 • Het handelsregister:
  Iedere nieuwe onderneming of filiaal dient binnen één week nadat de vestiging heeft plaatsgevonden ingeschreven te staan in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

 • De administratie:
  Ieder bedrijf is gebaat bij een goede administratie. Naast het feit dat het verplicht is, biedt het ook het nodige inzicht omtrent de huidige financiële situatie van een bedrijf. De ervaring leert dat met name startende ondernemers moeite hebben met het opzetten van een goede administratie of vergeten om er voldoende aandacht aan te besteden. Op termijn kan dit grote problemen veroorzaken met faillissement is de meeste gevallen als gevolg. Wanneer je een hekel hebt aan cijfers en administratie is het verstandig de administratie simpelweg uit te besteden aan een boekhouder. Zij kunnen jouw boekhouding compleet overnemen of helpen bij pijnpunten omtrent de administratie.

Subsidie

De Rijksregeling Zelfstandigen (RZ) stimuleert het starten van een eigen onderneming middels een speciale startersregeling. Dit gebeurt middels uitkeringsgerechtigd ten behoeven van personen waarbij het niet mogelijk is om op een andere manier in de genoodzaakte kosten van het bestaan te kunnen voorzien. Daarnaast wordt er gedurende de eerste zes maanden inkomenshulp middels de RZ verstrekt. Ook kan er krediet aangevraagd worden middels de gemeente waarin het bedrijf gevestigd is. Wanneer je een onderneming besluit te starten dien je goed te analyseren op welke financiële hulp jij recht hebt. Voor verdere vragen omtrent de registratie en subsidie omtrent uw onderneming kun je contact opnemen middels onze contactpagina!

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@ondernemen360.nl
 • +31 (0)84 877572

  09:00 - 17:00
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!